';

Basistraining verbindend communiceren met kinderen

Online
5 donderdagavonden, start op 4 maart 2021

In deze training ontdekken we hoe we met meer vertrouwen, verbinding en harmonie met kinderen kunnen omgaan, hoe we conflict kunnen omzetten in verbinding en hoe we onze relatie met kinderen kunnen versterken.

In deze training focussen we ons op Geweldloze Communicatie (GC), of ook Verbindende Communicatie genaamd, ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Geweldloze Communicatie is een krachtige en praktische manier om in het leven te staan, die helpt bij het opbouwen van een bewustzijn om te communiceren en om te gaan met anderen op basis van je eigen behoeften en de behoeften van anderen. Met GC erken ik dat achter elk gedrag een mooie behoefte schuilt en dat mijn behoeften even belangrijk zijn als de behoeften van het kind. Met GC kunnen we duurzame verbinding en samenwerking creëren op basis van intrinsieke motivatie van zowel volwassene als kind. We verbinden ons met wat er leeft in onszelf en het kind. Hierdoor komen we op een plek voorbij goed en fout. De volgende stap is om alle behoeften samen te brengen om een oplossing te vinden die ons leven verrijkt.

Jarenlang heb ik de kracht van verbindende communicatie ervaren om de relatie met kinderen te versterken, om respectvol voor mijn eigen behoeftes te gaan staan en tevens rekening te houden met de behoeftes van kinderen.

We gaan ook in op aware parenting of afgestemd opvoeden bij het ondersteunen van kinderen bij het uiten van hun gevoelens.

In deze training zullen we focussen op:

  • Bewustwording van onze eigen gedachten, gevoelens en behoeften en die van het kind.
  • Empathisch luisteren: Hoe de boodschap van het kind te horen, ongeacht hoe ze het uiten.
  • Het verdiepen van wat er in ons leeft in relatie tot situaties met kinderen.
  • Hoe we voor onszelf kunnen zorgen terwijl we voor kinderen zorgen.
  • Hoe we naar onszelf kunnen luisteren, zodat we kunnen zien wat belangrijk voor ons is, en hoe we dit kunnen communiceren op een manier die verbinding en samenwerking bevordert.
  • Hoe vreedzame dialogen te creëren die ruimte bieden voor de uiting van ieders behoeften.
  • Alternatieven voor het omgaan met ‘moeilijk’ gedrag en ‘intense’ emoties, zonder bedreigingen, straffen en beloningen.
  • En meer …

Deze training is bedoeld om een basisinzicht en beginnend bewustzijn van geweldloze communicatie te creëren. We leren Verbindende Communicatie a.d.h.v. uitleg, demonstraties, oefeningen en rollenspel. U kunt uw eigen vragen en ervaringen inbrengen, zodat wij kunnen werken met situaties uit uw eigen leven. We oefenen concrete vaardigheid, zodat u deze kan uitproberen in uw dagelijks leven.

Om ervoor te zorgen dat de deelnemers zo veel mogelijk leren vanuit hun eigen interesse, ga ik flexibel om met de planning. Ik hou ervan de training aan te passen aan de vragen en interesses van de deelnemers. We kunnen dieper ingaan op sommige onderwerpen, andere onderwerpen doen dan gepland en ervoor kiezen om meer tijd te nemen voor sommige oefeningen en minder voor andere.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die leeft en/of werkt met kinderen/jongeren van alle leeftijden. Omdat het zich richt op de relatie met kinderen, is deze cursus ook waardevol als je al andere GC trainingen hebt gevolgd.

Trainer

Stijn De Neve

Hoe kun je met kinderen en jongeren omgaan zodat ze zich optimaal ontplooien en een zo hoog mogelijk welbevinden hebben? Deze vraag beantwoorden en in de praktijk brengen is Stijn zijn levenswerk. Sinds 2003 werkt hij met kinderen, o.a. in de (buitenschoolse) kinderopvang en democratisch onderwijs. In 2009 ontdekt Stijn Verbindende Communicatie. In zijn trainingen maakt Stijn gebruik van Verbindende Communicatie, Aware Parenting, kracht van spel en zelfsturing.

Stijn is de medeoprichter van Orvita. Hij is facilitator op de kampen en in de democratische school op basis van verbindende communicatie en zelfsturing. Verder is Stijn spelcounselor, begeleidt kinderen en jongeren en ondersteunt ouders in verbindend en afgestemd opvoeden.

 

Praktisch

Datum

5 donderdagavonden:
donderdag 4 maart 2021
donderdag 11 maart 2021
donderdag 25 maart 2021
donderdag 1 april 2021
donderdag 22 april 2021

Elke avond van 19u30 tot 22u00

Locatie

Online via zoom

Prijs

Keuze tussen 90 en 350,
afhankelijk van uw inkomen en vrije wil.

Om uw plaats te reserveren, vragen we u een niet-terugbetaalbaar voorschot van 50,00 te doen. Voor het restende bedrag is het verzoek om uiterlijk 5 dagen na afloop van de training te betalen. Betaal je liever eerder, dan is dat ook welkom.

Als je de training al hebt meegemaakt, weet je waar je voor betaalt. Dan kun je uit dankbaarheid geven. Daarom kunt u kiezen wanneer u de rest van de betaling uitvoert.

We vinden het belangrijk dat alle geïnteresseerden kunnen deelnemen, ongeacht hun financiële situatie. En tegelijkertijd willen we graag een inkomen verwerven waardoor Orvita kan werken en onze medewerkers ervan kunnen leven. We genieten ervan als het betalen aanvoelt als het geven van een cadeau. Daarom kunt u zelf kiezen hoeveel u betaalt.

Inschrijving

Om je in te schrijven voor deze training, vul je onderstaand formulier in. Je inschrijving is pas volledig na betaling. Je ontvangt een automatische mail met de bevestiging van je inschrijving en met de betalingsinfo. Als je geen automatische mail hebt ontvangen binnen 10 minuten, dan kan je best even in je spam kijken.
Inschrijven voor...
Basistraining verbindend communiceren met kinderen
Locatie: Online
Datum: 5 donderdagavonden, start op 4 maart 2021
Prijs: Keuze tussen 90 en 350 EUR
Voorschot: 50,00 EUR
Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.