Je kind inschrijven voor
de democratische school Orvita

In Gent en/of Oudenaarde

Geef je kind de ruimte om zelfsturend te leren
in een verbindende en democratische gemeenschap

Kom naar het infomoment
Plan een kennismakingsgesprek
En schrijf je kind in

Collectief huisonderwijs

We willen de visie en de werking van Orvita graag helemaal in handen houden van onze gemeenschap en we willen graag volledig kunnen afstemmen op behoeften van de kinderen, jongeren, facilitators en ouders.

Huisonderwijs biedt ons hier meer ruimte voor dan een gesubsidieerde school. Daarom kiezen we ervoor om onze school te organiseren als collectief huisonderwijs.

Om uw kind naar onze school te laten gaan is het daarom (meestal) nodig dat u uw kind inschrijft voor huisonderwijs. U kan zelf kiezen of uw kind voltijds of slechts enkele dagen naar onze school komt. Zo kan u onze school combineren met huisonderwijs bij uw thuis. Met vragen met betrekking tot de aanmelding voor huisonderwijs kan u bij ons terecht.
Vanaf 1 september van het jaar waarin uw kind 5 jaar wordt is uw kind leerplichtig. Dus vanaf dan dient u zich in te schrijven voor huisonderwijs. Voor de leeftijd dat uw kind leerplichtig is, hoeft u geen huisonderwijs formaliteiten te vervullen.

Prijs

De prijs is afhankelijk van hoeveel dagen je kind komt.
Je kan je kind inschrijven voor :

 • 2 hele dagen
 • 2 hele dagen en woensdagvoormiddag
 • 3 hele dagen
 • 3 hele dagen en woensdagvoormiddag
 • 4 hele dagen
 • 4 hele dagen en woensdagvoormiddag

2de kind van gezin: 45% korting
3de en volgende kinderen van gezin: 65% korting
De prijzen vind je in de onderstaande tabel.

Financiële toegankelijkheid

We willen graag toegankelijk zijn voor alle gezinnen. Het financiële luik kan een drempel zijn voor ouders om hun kind in te schrijven. Als het schoolgeld te hoog is voor uw gezinsbudget, dan nodigen we u van harte uit om contact op te nemen met ons. Zo kunnen we samen kijken wat mogelijk is.

Daarnaast staan we open voor alle mogelijke (creatieve) ideeën om de financiële drempel voor ouders te verkleinen.

Verder trachten we een beursfonds op te zetten. Zo kan er korting op het schoolgeld worden aangevraagd afhankelijk van het aantal aanvragen en het beschikbare budget.

Prijzen per schooljaar

In de onderstaande tabel staan de prijzen per schooljaar. Dit is berekend om alle kosten te dekken en een bescheiden inkomen te voorzien voor de vaste facilitators. Als je kind 4 dagen per week komt, is dit ongeveer 29 euro per schooldag.

Prijzen schooljaar 2021-2022:

Aantal dagen per week22 en woensdag33 en woensdag44 en woensdag
1ste kind238028503320379042604730
2de kind130915681826208523432602
3de kind8339981162132714911656

Inschrijven

Bent u geïnteresseerd en wenst u uw kind in te schrijven?

Voor ons is het belangrijk dat ouders en kind achter de keuze staan om naar onze school te komen. Een kind komt bij ons het best tot zijn recht als de ouders echt vertrouwen hebben in de zelfsturing van hun kind. En zelfsturing start al doordat het kind er zelf voor kiest om naar de Orvita school te komen. Om echt te kunnen kiezen heeft u voldoende informatie nodig. Daarom verloopt de inschrijving in volgende stappen:

 • Info op onze website: U kan heel wat informatie vinden over onze manier van werken op deze website. U vindt er meer info over onze democratische school. U kan onze volledige visie lezen. Op de inspiratiepagina vindt u filmpjes en boeken om zich te verdiepen in onze manier van werken. En snuister gerust rond op andere pagina’s van onze website.
 • Infomoment: Vervolgens raden wij u aan om naar een infomoment te komen. Op een infomoment kan u kennis maken met wie wij zijn, onze visie en de werking van de school. Ook krijgt u de ruimte om al uw vragen te stellen.
 • Kennismakingsgesprek: Na het infomoment kan u ons een mailtje sturen of bellen om af te spreken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bij voorkeur met ouders en kind. In dit gesprek kan u verder kennis maken met onze school en krijgt u de ruimte voor al uw vragen. Tevens polsen wij of onze school echt passend is voor uw kind en uw gezin.
 • Inschrijvingsformulier invullen: Als ouders en kind de keuze hebben gemaakt voor onze school, dan kan u uw kind inschrijven via onderstaand formulier.
 • Betaling: Om de inschrijving helemaal in orde te maken doet u de betaling van de eerste maand.
 • Starten: Uw kind kan vervolgens direct starten bij ons op school. Starten kan dus het hele jaar door.

Als u de inschrijving verstuurd, ontvangt u een automatische mail ter bevestiging van uw inschrijving. Indien 10 minuten na het versturen van het inschrijvingsformulier nog geen automatische mail hebt ontvangen, zou het kunnen dat de mail bij de spam is terechtgekomen.

  Inschrijven voor democratische school Orvita

  Gegevens kind

  Gegevens ouder 1

  Gegevens ouder 2

  Gegevens gezin


  Oude school / onderwijscontext van kind
  Medische gegevens

  Extra info  Toestemming gebruik beeldmateriaal

  Nieuwsbrief

  Privacybeleid