Je kind inschrijven voor
de democratische school Orvita

In Gent

Geef je kind de ruimte om zelfsturend te leren
in een verbindende en democratische gemeenschap

Kom naar het infomoment
Plan een kennismakingsgesprek
En schrijf je kind in voor de proefperiode

Stappen om in te schrijven

Ben je geïnteresseerd en wenst je jouw kind in te schrijven?

Voor ons is het belangrijk dat ouders en kind achter de keuze staan om naar onze school te komen. Een kind komt bij ons het best tot zijn recht als de ouders echt vertrouwen hebben in de zelfsturing van hun kind. En zelfsturing start al doordat het kind er zelf voor kiest om naar de Orvita school te komen. Om echt te kunnen kiezen heb je voldoende informatie en voeling met onze visie en werking nodig. Daarom verloopt de inschrijving in volgende stappen:

 • Info op onze website: Je kan heel wat informatie vinden over onze manier van werken op deze website. Je vindt er meer info over onze democratische school. Je kan onze volledige visie lezen. Op de inspiratiepagina vind je filmpjes en boeken om zich te verdiepen in onze manier van werken. En snuister gerust rond op andere pagina’s van onze website.
 • Infomoment: Vervolgens is ons verzoek om naar een infomoment te komen. Op een infomoment kan je kennis maken met wie wij zijn, waarom Orvita, onze visie en de werking van de school. Ook krijg je de ruimte om al je vragen te stellen.
 • Kennismakingsgesprek: Na het infomoment kan je ons een mailtje sturen of bellen om af te spreken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bij voorkeur met ouders en kind. In dit gesprek kan je verder kennis maken met onze school en krijg je de ruimte voor al je vragen. Tevens polsen wij of onze school echt passend is voor je kind en je gezin.
 • Inschrijving proefperiode: Kiezen ouders en kind voor Orvita, dan kan je je kind inschrijven voor de proefperiode door onderstaand formulier in te vullen. Na betaling van de bijdrage voor de proefperiode, kan de proefperiode starten.
 • Proefperiode: De proefperiode biedt ruimte aan ouders en kind om te ervaren of Orvita school echt passend is voor jullie gezin. De proefperiode duurt 10 dagen, vrij in te plannen op dagen dat de school open is.
 • Startgesprek: Op het einde van de proefperiode plannen we een startgesprek met ouders en kind. Hierin blikken we terug op de proefperiode. En kunnen jullie beslissen om je kind in te schrijven voor dit schooljaar.
 • Starten: Na betaling van het abonnementsgeld, kan je kind direct starten. Starten kan dus het hele jaar door.

Inschrijving proefperiode

Als je na het kennismakingsgesprek je kind graag wil laten proeven van Orvita school, dan kan je via onderstaand formulier je kind inschrijven voor de proefperiode.

Voordat je kind de proefperiode kan starten, betaal je de bijdrage voor de proefperiode, deze bedraagt 350,00 EUR. Met deze niet terugbetaalbare bijdrage voor de proefperiode kan je kind 10 dagen proefperiode doen.

Betaalgegevens:
Bedrag: 350,00 EUR
Rekeningnummer: BE54 9733 9617 3797
Referentie: sgproef – [voornaam achternaam kind]

De betaalgegevens worden ook vermeld in de automatische mail die je ontvangt nadat je het inschrijvingsformulier hebt verzonden.

Je kan vrij kiezen welke dag je kind de proefperiode start en vrij kiezen welke de volgende 9 dagen zijn van de proefperiode van je kind. Natuurlijk op dagen dat de school open is. De school is open tijdens de normale schoolweken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De data van de proefperiode kan je nog wijzigen en je hoeft nog niet alle 10 dagen door te geven. Je kan dit nadien nog wijzigen of doorgeven via mail. Mocht er een praktisch probleem zijn om je kind de proefperiode te laten doen op één of meerdere van de opgegeven dagen, dan contacteren we jullie hieromtrent.

Als je de inschrijving voor de proefperiode verstuurd, ontvang je een automatische mail ter bevestiging van inschrijving voor de proefperiode. Indien je 10 minuten na het versturen van het inschrijvingsformulier nog geen automatische mail hebt ontvangen, zou het kunnen dat de mail bij de spam is terechtgekomen.

  Inschrijven voor democratische school Orvita


  Hier kan je opgeven welke data je kind de proefperiode gaat doen. Dit is vrij te kiezen op dagen dat de school open is (tijdens de schoolweken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag). Deze data kan je nog wijzigen en je hoeft nog niet alle 10 dagen door te geven. Je kan dit nadien nog wijzigen of doorgeven via mail. Mocht er een praktisch probleem zijn om je kind de proefperiode te laten doen op één of meerdere van de opgegeven dagen, dan contacteren we jullie hieromtrent.

  Gegevens kind

  Gegevens ouder 1


  Gegevens ouder 2


  Gegevens gezin


  Medische gegevens

  Extra info  Toestemming gebruik beeldmateriaal

  Nieuwsbrief

  Privacybeleid