Je kind inschrijven voor
de democratische school Orvita

Geef je kind de ruimte om zelfsturend te leren
in een verbindende en democratische gemeenschap

Schooljaar 2021-2022
Kom naar het infomoment
Plan een kennismakingsgesprek
En schrijf je kind in

Praktische info

Prijs

De prijs is afhankelijk van hoeveel dagen je kind komt.
Je kan je kind inschrijven voor 2, 3, 4 of 5 dagen per week.
2de kind van gezin: 45% korting
3de en volgende kinderen van gezin: 65% korting
De prijzen vind je in de onderstaande tabel.

Financiële toegankelijkheid

We willen graag toegankelijk zijn voor alle gezinnen. Het financiële luik kan een drempel zijn voor ouders om hun kind in te schrijven. Als het schoolgeld te hoog is voor uw gezinsbudget, dan nodigen we u van harte uit om contact op te nemen met ons. Zo kunnen we samen kijken wat mogelijk is.

Daarnaast staan we open voor alle mogelijke (creatieve) ideeën om de financiële drempel voor ouders te verkleinen.

Verder trachten we een beursfonds op te zetten. Zo kan er korting op het schoolgeld worden aangevraagd afhankelijk van het aantal aanvragen en het beschikbare budget.

Prijzen per schooljaar

In de onderstaande tabel staan de prijzen per schooljaar. Dit is berekend om alle kosten te dekken en een bescheiden inkomen te voorzien voor de vaste facilitators. Als je kind 5 dagen per week komt, is dit ongeveer 28,50 euro per schooldag.

Aantal dagen per week2345
1ste kind2380332042605200
2de kind1309182623432860
3de kind833116214911820

Inschrijven

Bent u geïnteresseerd en wenst u uw kind in te schrijven?

Voor ons is het belangrijk dat ouders en kind achter de keuze staan om naar onze school te komen. Een kind komt bij ons het best tot zijn recht als de ouders echt vertrouwen hebben in de zelfsturing van hun kind. En zelfsturing start al doordat het kind er zelf voor kiest om naar de Orvita school te komen. Om echt te kunnen kiezen heeft u voldoende informatie nodig. Daarom verloopt de inschrijving in volgende stappen:

  • Info op onze website: U kan heel wat informatie vinden over onze manier van werken op deze website. U vindt er meer info over onze democratische school. U kan onze volledige visie lezen. Op de inspiratiepagina vindt u filmpjes en boeken om zich te verdiepen in onze manier van werken. En snuister gerust rond op andere pagina’s van onze website.
  • Infomoment: Vervolgens raden wij u aan om naar een infomoment te komen. Op een infomoment kan u kennis maken met wie wij zijn, onze visie en de werking van de school. Ook krijgt u de ruimte om al uw vragen te stellen.
  • Kennismakingsgesprek: Na het infomoment kan u ons een mailtje sturen of bellen om af te spreken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bij voorkeur met ouders en kind. In dit gesprek kan u verder kennis maken met onze school en krijgt u de ruimte voor al uw vragen. Tevens polsen wij of onze school echt passend is voor uw kind en uw gezin.
  • Inschrijvingsformulier invullen: Als ouders en kind de keuze hebben gemaakt voor onze school, dan kan u uw kind inschrijven via onderstaand formulier.
  • Betaling: Om de inschrijving helemaal in orde te maken doet u de betaling van de eerste maand.
  • Starten: Uw kind kan vervolgens direct starten bij ons op school. Starten kan dus het hele jaar door.

Als u de inschrijving verstuurd, ontvangt u een automatische mail ter bevestiging van uw inschrijving. Indien 10 minuten na het versturen van het inschrijvingsformulier nog geen automatische mail hebt ontvangen, zou het kunnen dat de mail bij de spam is terechtgekomen.

Inschrijven voor de Orvita school

Gegevens kind

Gegevens ouder 1

Gegevens ouder 2

Gegevens gezin


Oude school / onderwijscontext van kind
Medische gegevens

Extra infoToestemming gebruik beeldmateriaal

Nieuwsbrief

Privacybeleid