Democratische school Orvita
Praktische info

Locatie

Voor wie?

Voor alle kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar, ongeacht eventuele beperking of label.

Als een kind of jongere wil aansluiten die extra zorg nodig heeft, dan bespreken wij dit graag in een persoonlijk gesprek. Zo bekijken we wat de behoeften zijn van uw kind, van jullie als ouders en leggen wij ook onze behoeften vanuit de school op tafel. Vervolgens zoeken we samen met jullie naar oplossingen die tegemoet komen aan al deze behoeften.

Wanneer?

Dagen en uren

De democratische school Orvita is open op volgende dagen en uren:

  • Maandag van 9u tot 16u
  • Dinsdag van 9u tot 16u
  • Donderdag van 9u tot 16u
  • Vrijdag van 9u tot 16u

Binnen deze uren is het vrij wanneer uw kind komt en terug naar huis gaat.

Aantal dagen

Orvita democratische school kan je ook omschrijven als een unschooling groep. Orvita biedt een plek en gemeenschap waar je als kind of jongere naar toe kan, waar om te verbinden, ontdekken, spelen en leren met andere kinderen, jongeren en volwassenen. Een plek waar je helemaal jezelf kan zijn. Orvita biedt een rijke omgeving waar je zeer diverse activiteiten kan doen en zeer diverse zaken kan en mag ontdekken en leren. Leven en leren kan overal plaats vinden en als gezin kan je kiezen om dit (deels) bij Orvita te doen en welke dagen dit passend is voor je gezin.

We willen graag rekening houden met de behoeften en flow van ouders en kinderen. Een kind wil misschien graag een periode wat meer thuis zijn en een andere periode juist veel meer in de schoolgemeenschap vertoeven. Een gezin kiest misschien om een langere gezinsreis te maken. Bij gescheiden ouders zijn de behoeften om naar Orvita te komen bij papa anders dan bij mama. Naast Orvita doen kinderen misschien nog andere activiteiten waar ze ruimte voor willen. Soms wil een kind graag wat meer komen en soms wat minder. Daarom kan je bij Orvita vrij kiezen welke dagen je kind komt.

De dagen dat je kind komt zijn dus vrij te kiezen. De ene week kan je kind 4 dagen komen, de andere week slechts 1 dag en dan weer 3 dagen. Natuurlijk kan je kind ook steeds op dezelfde dagen komen.

Je betaalt enkel de dagen dat je kind effectief komt. Een beetje op voorhand geef je de dagen op dat je kind gaat komen, zodat we hiermee rekening kunnen houden.

Schooljaar

Schooljaar 2022-2023 start op donderdag 3 september 2021.
De school is toe in de gewone schoolvakanties en op officiële feestdagen. In de schoolvakanties zijn er wel Orvita kampen.

Starten

Starten is mogelijk het hele schooljaar.

Inschrijven

Zou je je kind graag naar
democratische school Orvita laten gaan?

Infomoment Orvita

Infomoment Orvita

Wil je graag met Orvita kennismaken?

Op het infomoment krijg je meer te horen over:

Je krijgt de ruimte om al je vragen te stellen.

Kom naar het infomoment op:

  • zondag 12 februari 2023
  • zaterdag 22 april 2023
  • zondag 18 juni 2023

Steun Orvita