Opstellingen van het innerlijk kind

Voel je je onzelfzeker?
Loop je vast in steeds dezelfde patronen en weet  je niet hoe het tij te keren?
Kamp je met depressies?
Of zit je met chronische/onverklaarbare of zware ziekte?


Marie begeleidt je stap voor stap naar een vervullender, vreugdevoller leven,
dichter bij wie jij werkelijk bent.


Via opstellingen en innerlijk kind werk
Zowel in groep als in individuele sessies.

Data opstellingen in groep

  • zaterdag 10 augustus 2024, van 13u00 tot 19u00, Asper (Gavere)
  • zaterdag 14 september 2024, van 13u00 tot 19u00, Asper (Gavere)
  • zaterdag 12 oktober 2024, van 13u00 tot 19u00, Asper (Gavere)
  • zaterdag 23 november 2024, van 13u00 tot 19u00, Asper (Gavere)
  • zaterdag 21 december 2024, van 13u00 tot 19u00, Asper (Gavere)

Locatie tem april 2024: Gavergrachtstraat 103, Drongen
Locatie vanaf mei 2024: Veldstraat 47, Asper (Gavere) – tussen Gent en Oudenaarde

Inschrijven bij Marie via marie@orvita.be of 0488 23 90 48

Opstellingen

Opstellingen werken als een channeling. Er komt onderbewuste informatie naar boven op een veel snellere en diepgaandere manier dan bij gewone gesprekstherapie. Door het voor je te zien uitspelen en het zelf te ervaren vindt er ook een veel diepere heling plaats.

Toch bestaan we uit vele lagen en al je problemen zijn niet opgelost met één opstelling. Geef jezelf tijd, ruimte en aandacht om te helen.

Opstellingen van het innerlijk kind

Een opstelling is een soort rollenspel dat gestuurd wordt door het wetende veld. In opstellingen komt onbewuste informatie aan het licht, waar je in gesprekstherapie niet zomaar bij komt. Door het rollenspel doorleef je alles op een veel dieper niveau en kan de transformatie zich ook veel dieper ankeren.

Bijna iedereen wordt in zijn foetus- , baby- en kindertijd in meerdere of in mindere mate getraumatiseerd. Een baby huilend in zijn wieg laten liggen is al voldoende om ernstige gevolgen te veroorzaken in zijn verdere leven. Het kan behoorlijke belemmeringen opleveren om je leven voluit te leven.

In de opstellingen van het innerlijke kind starten we met het formuleren van je verlangen in een niet al te lange zin. Vervolgens worden de woorden gerepresenteerd door andere deelnemers (representanten) als het in groep is, of door mij als begeleider in individuele sessies.

Representanten nemen waar en geven weer wat ze voelen. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding. Zo komt er informatie uit het diep onbewuste van de vraagsteller naar boven. Het gaat vaak over innerlijke-kind-stukken die verdrongen waren.

Als helder is geworden wat het trauma is en hoe het werkt kunnen we stappen naar heling ondernemen. Onder zorgvuldige begeleiding en op eigen tempo gaan we dan stap voor stap die pijnlijke stukken benaderen, ernaar luisteren, troosten en terug tot ons nemen.

We maken ons los van de afhankelijkheid van onze ouders en worden zelf ouder van ons innerlijke kind. Onder afhankelijkheid versta ik ook boosheid, verlangen dat ze je nog dat zouden geven wat je als kind gemist hebt, loyaliteit en kopieergedrag. Als ouder van je innerlijke kind kan je het alles geven wat het nodig heeft. Je wordt heler en vrijer om je eigen keuzes te maken. Je kan steeds meer een leven gaan leven dat echt bij je past vanuit je wezenlijke zelf.

Als representant of als toeschouwer kan je ook al veel helderheid krijgen in je eigen thema’s en zelfs al helende processen doormaken.

Ik gebruik technieken die ik geleerd heb van de opstellingen van het verlangen van Franz Ruppert, van familieopstellingen, innerlijke kind werk en verbindende communicatie.

Indien nodig kan er ook een familieopstelling gedaan worden. Hierbij worden familieleden opgesteld die relevant zijn voor de vraag van de cliënt. Zo worden familiedynamieken zichtbaar.

Visie Trauma

Karl Jung zei al: ‘The world hangs on a thin thread, that is the psyché of man’

We creëren de wereld zoals we vanbinnen zijn, zoals onze overtuigingsstructuren in elkaar zitten. Dat gebeurt grotendeels onbewust en dit proces wordt mede geconditioneerd door onze trauma’s. Wat we doen vanuit onze getraumatiseerde psyché doet pijn aan onszelf, aan onze naasten en aan de wereld. En, geloof me, we zijn massaal getraumatiseerd.

Ons overlevingsdeel zal dat ontkennen met als doel de pijn van het trauma niet te hoeven voelen.

Er is nu slechts een klein maar toenemend deel van de bevolking bereid naar zijn trauma’s te kijken.

Eerst, wat is een trauma? Bij een trauma gebeurt er iets pijnlijks, vaak nog in de kindertijd, waardoor de getraumatiseerde persoon een negatief beeld krijgt over zichzelf, een ontkrachtende overtuiging over zichzelf.

Bijvoorbeeld: een kind voelt nood aan geborgenheid en komt bij zijn moeder. Moeder heeft geen tijd en wimpelt het kind af. Conclusie van het kind: ik ben niet goed genoeg, ik ben het niet waard. Deze pijnlijke overtuiging wordt, om het te kunnen verdragen, naar het onbewuste verdrukt. Daarop ent zich dan een overlevingsstrategie die moet dienen om de pijn niet meer te voelen en het te overleven.

Zo kan iemand bijvoorbeeld overmatig gaan shoppen om het gat dat zich eigenlijk in zijn hart bevindt trachten te vullen. Of iemand kan lijden onder een of andere vorm van verslaving.

Op lange termijn zijn overlevingsstrategieën echter zeer destructief. Ze kunnen ons tot depressie, burn-out, ziekte, slechte relaties,… leiden. Al deze overlevingsstrategieën maken van onze wereld ook geen mooie en aangename plek om te vertoeven: Overconsumptie, controlestructuren, entertainment, reclame, winstbejag, oorlogen, machtsspelletjes, ontwikkeling van wapens, ontwikkeling van toxische producten….

Als we tot een gezonde en evenwichtige samenleving willen komen is het van groot belang dat we ook aan onze innerlijke staat werken. Dat kan een lastig werk zijn, maar het is zo bevrijdend en we worden er allemaal gelukkiger van.

Therapeut

Marie Pons

Marie Pons

In essentie houd ik van het leven, van andere mensen en wezens. Ik wil graag met ze spelen, delen, knuffelen, schoonheid ervaren, ontdekken en nog veel meer… Door een lastige emotionele start in mijn leven en een schoolcarrière vol weerstanden, kwam daar een domper op. Ik heb een hele weg mogen afleggen om terug stap voor stap bij mijn essentie te komen.

In 2008 ontdekte ik geweldloze communicatie, het voelde als thuiskomen. Er is een manier om met elkaar om te gaan zodat iedereen zich gehoord voelt en zijn plek heeft! Wat later ontdekte ik zelfsturing. Als je gewoon jezelf volgt leer je precies wat je nodig hebt. Wat een bevrijding! Doorheen kampen voor kinderen die ik organiseerde, heb ik de kracht van deze concepten mogen ervaren.

Ik ben medeoprichter van Orvita en facilitator op de kampen en in de school. Verder ben ik trainer van o.a. de jaaropleiding en begeleid ik mensen via opstellingen van het innerlijk kind.

Getuigenissen

Annelies, 51 jaar

Ik voel me rustig. Maar het is meer dan dat…. Ik voel me heler. Dat heb ik lang niet gevoeld.

Julie

Ik vond het vooral inspirerend. Het was mooi hoe je mij zelf liet voelen wat er speelde. Je sterkte is dat je heel goed aanvoelt.

Ik heb al heel veel dingen gedaan in mijn leven en ik heb iemand nodig die daar sterk in staat en die vooral ook heel goed kan voelen. Dat vond ik ook heel fijn, dat je mij extra inzichten gaf door jouw voelen.

Je gaat goed mee in de opstelling staan en je begeleidt goed. Dat vond ik ook in de andere opstelling die ik bijwoonde. Ik was heel aangenaam verrast hoe jij heel rustig to de point kunt komen. Je geeft de mensen de tijd om in te voelen en dat is belangrijk.

Lief, 55 jaar

Een opstelling bij diep in jezelf kan je in 1 woord omschrijven….Magie. De onvoorwaardelijke liefde van Marie , haar zorgzame begeleiding, zorgen ervoor dat wonderen gebeuren. Dankjewel. ?

Praktisch

Vroeger werkte Marie onder de naam: Diep In Jezelf.