European Democratic Education conference (EUDEC) 2024

29 juli t.e.m. 4 augustus 2024
location_on Soest, Nederland

De EUDEC conferentie is een jaarlijkse conferentie over democratisch onderwijs in Europa. Boeiende sprekers, leerkrachten, facilitators en (oud-)studenten van democratische scholen komen van over heel Europa en daarbuiten om te spreken over zelfsturend onderwijs.

Bovendien kan je niet enkel info vergaren over democratisch onderwijs, je wordt ook echt in de sfeer ondergedompeld. Zo zijn kinderen en jongeren ook van harte welkom op de conferentie. En is iedereen vrij om zelf te kiezen wat ze doen, deelnemen aan workshop, lezing of fun-activiteit, misschien zelf een workshop initiëren, een boeiend gesprek, of nog iets anders. De EUDEC conferentie is dus een week vol inspiratie, inzichten, boeiende ontmoetingen, plezier en ontspanning.

Ben je een leerkracht, een ouder of gewoon geïnteresseerd, iedereen is welkom. Bovendien kan je komen met heel het gezin.

Zelfsturend leren en democratisch onderwijs een krachtige, levensverrijkende keuze is voor kinderen en jongeren.

Meer info en inschrijven

European Democratic Education Community (EUDEC)

EUDEC is de Europese community voor democratisch onderwijs en is opgericht om democratisch onderwijs onder de aandacht te brengen. EUDEC faciliteert evenementen die in het teken staan van de ontwikkeling van schoolconcepten, met als doel om kinderen het recht te geven om zelf keuzes te maken met betrekking tot leren en alle andere domeinen in het leven van alledag.