We zijn allemaal min of meer getraumatiseerd. Toch heerst daar weinig kennis en bewustzijn rond. Vanuit onze overlevingsstrategieën is het vanzelfsprekend dat grote delen van de bevolking dit thema nog uit de weg gaan. Als we naar een samenleving willen evolueren waarbij rekening gehouden wordt met ieders behoefte en welzijn, is het wel essentieel om met trauma aan de slag te gaan.
Wat is trauma? Hoe herkennen we het? Hoe gaan we er mee om? Hoe beperken we het bij onze kinderen? Hoe helen we het bij onszelf? Hoe werkt het door in onze samenleving?
Al die vragen en meer worden op die avonden beantwoord.
Je krijgt een deel theorie. Daarnaast werken we interactief. Je kan je eigen vragen en thema’s inbrengen. We doen ook wat oefeningen om zelf te ervaren hoe het bij jou of je omgeving kan zitten.
Voor wie?
- Mensen die zelf in een helingstraject zitten of eraan willen beginnen. Het geeft meer helderheid over waar je mee bezig bent, wat de bedoeling is en waar je naartoe gaat.
- Mensen die met andere mensen werken. Kinderen, jongeren en volwassenen. Het geeft meer inzicht over wat er achter hun gedrag kan zitten en hoe ermee om te gaan.
- Mensen die hun verbindende communicatie in therapeutische zin willen verdiepen.
- Mensen die met getraumatiseerde mensen te maken hebben en hen willen ondersteunen als familielid of als vriend
- Voor therapeuten die zich willen verdiepen in innerlijk kind werk
- voor iedereen omdat een groter bewustzijn rond trauma onze samenleving ten goede zal komen.
Voorafgaande kennis is niet nodig.
Wat je gaat horen en zien kan eigen traumastukken triggeren en je wereldbeeld veranderen. Je krijgt ook tools mee om daarmee om te gaan en een persoonlijke sessie is altijd mogelijk.