Basisopleiding Trauma

16 mei t.e.m. 13 juni 2024
Asper (Gavere)

We zijn allemaal min of meer getraumatiseerd. Toch heerst daar weinig kennis en bewustzijn rond. Vanuit onze overlevingsstrategieën is het vanzelfsprekend dat grote delen van de bevolking dit thema nog uit de weg gaan. Als we naar een samenleving willen evolueren waarbij rekening gehouden wordt met ieders behoefte en welzijn, is het wel essentieel om met trauma aan de slag te gaan.

Wat is trauma? Hoe herkennen we het? Hoe gaan we er mee om? Hoe beperken we het bij onze kinderen? Hoe helen we het bij onszelf? Hoe werkt het door in onze samenleving?

Al die vragen en meer worden op die avonden beantwoord.

Je krijgt een deel theorie. Daarnaast werken we interactief. Je kan je eigen vragen en thema’s inbrengen. We doen ook wat oefeningen om zelf te ervaren hoe het bij jou of je omgeving kan zitten.

Voor wie?

 • Mensen die zelf in een helingstraject zitten of eraan willen beginnen. Het geeft meer helderheid over waar je mee bezig bent, wat de bedoeling is en waar je naartoe gaat.
 • Mensen die met andere mensen werken. Kinderen, jongeren en volwassenen. Het geeft meer inzicht over wat er achter hun gedrag kan zitten en hoe ermee om te gaan.
 • Mensen die hun verbindende communicatie in therapeutische zin willen verdiepen.
 • Mensen die met getraumatiseerde mensen te maken hebben en hen willen ondersteunen als familielid of als vriend
 • Voor therapeuten die zich willen verdiepen in innerlijk kind werk
 • voor iedereen omdat een groter bewustzijn rond trauma onze samenleving ten goede zal komen.

Voorafgaande kennis is niet nodig.

Wat je gaat horen en zien kan eigen traumastukken triggeren en je wereldbeeld veranderen. Je krijgt ook tools mee om daarmee om te gaan en een persoonlijke sessie is altijd mogelijk.

Marie Pons

In essentie houd ik van het leven, van andere mensen en wezens. Ik wil graag met ze spelen, delen, knuffelen, schoonheid ervaren, ontdekken en nog veel meer… Door een lastige emotionele start in mijn leven en een schoolcarrière vol weerstanden, kwam daar een domper op. Ik heb een hele weg mogen afleggen om terug stap voor stap bij mijn essentie te komen.

In 2008 ontdekte ik geweldloze communicatie, het voelde als thuiskomen. Er is een manier om met elkaar om te gaan zodat iedereen zich gehoord voelt en zijn plek heeft! Wat later ontdekte ik zelfsturing. Als je gewoon jezelf volgt leer je precies wat je nodig hebt. Wat een bevrijding! Doorheen kampen voor kinderen die ik organiseerde, heb ik de kracht van deze concepten mogen ervaren.

Ik ben medeoprichter van Orvita en facilitator op de kampen en in de school. Verder ben ik trainer van o.a. de jaaropleiding en begeleid ik mensen via opstellingen van het innerlijk kind.

Lees meer

Inschrijven

Inschrijven kan u doen door onderstaan inschrijvingsformulier in te vullen. U ontvangt dan een automatische mail met de betalingsinfo. Indien u binnen de 10 minuten nog geen mail hebt ontvangen, dan zou het kunnen dat deze bij de spam terecht is gekomen.

  Keuze opleiding

  Uw contactgegevens

  Facturatiegegevens

  Inschrijven …  Extra info


  De weg naar Orvita

  Nieuwsbrief

  Privacybeleid