Orvita kampen

Waar kinderen echt zichzelf kunnen zijn
Kampen op basis van zelfsturing en verbindende communicatie
Een kind dat dicht bij zichzelf kan zijn, staat zo veel sterker in het leven
Elke schoolvakantie zijn er kampen in Gent

Verbindende communicatie

De begeleiders zijn getraind in geweldloze communicatie, een vorm van communicatie die naar gevoelens en behoeftes luistert en op basis daarvan naar oplossingen zoekt. We zoeken in een conflict dus niet naar wie gelijk had en wie gestraft moet worden. We gaan ervan uit dat iedereen handelt vanuit zijn behoeften en niet uit slechte wil. De begeleiders nemen de tijd om echt te luisteren naar de gevoelens, ideeën en verhalen van de kinderen en om hier volop mee rekening te houden. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

Zelfsturing

Kinderen die de ruimte krijgen om vrij te spelen en zelfsturend te leven staan doorgaans dichter bij zichzelf en hebben meer zelfvertrouwen. Kinderen voelen zich het best in hun vel als ze kunnen doen waar ze echt voor kiezen. Dan doen ze dit met enthousiasme en genieten ze ervan. Bovendien steken ze er dan het meest van op. Door hun nieuwsgierigheid ontdekken, groeien en leren ze sowieso, op hun eigen manier en ritme, zodat zij wat ze leren veel beter kunnen integreren.

We starten de dag met een kring waar de kinderen de ruimte krijgen om te delen hoe het met hun gaat en waar ze zin in hebben. Hieruit ontstaan verschillende activiteiten die organisch groeien doorheen de dag. We kunnen gaan knutselen, voetballen, een spelletje, bosspel of toneel spelen, kampen bouwen, een heuse fantasiewereld creëren, een verhaal schrijven, samen koken,… Wat er ook bij de kinderen leeft en waarvoor de mogelijkheden er zijn.

Praktisch

UiTPAS

Orvita vzw is een UiTPAS partner. UiTPAS Regio Gent is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent. Schrijf je je kind in voor een kamp? Als je het UiTPAS-nummer van je kind in het inschrijvingsformulier vermeld, dan kunnen er UiTPAS-punten op de kaart worden gezet.

Ben je inwoner van Gent, Merelbeke, Destelbergen, Melle of Lochristi en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming, leefloon of schuldbemiddeling? Dan heb je recht op een UiTPAS met kansentarief. Hiermee krijg je 80% korting. Om hiervan gebruik te maken, geef je het UiTPAS-nummer van je kind op in het inschrijvingsformulier en duid je UiTPAS regio Gent met kansentarief aan.

OPGELET: de UiTPAS is een persoonlijke kaart! Wil je graag meer info over UiTPAS dan kan je terecht op www.uitingent.be/uitpas.

Data kampen

Inschrijven

Je kind inschrijven doe je door onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een automatische e-mail met betalingsinfo. Indien je 10 minuten na het versturen van het inschrijvingsformulier nog geen automatische mail hebt ontvangen, zou het kunnen dat de mail bij de spam is terechtgekomen. Zodra wij de inschrijving en de volledige betaling hebben ontvangen is de inschrijving definitief.

Voor de kampen in de kleine vakanties kan je ook per dag inschrijven.

  Keuze kamp

  Uitpas

  Als je UitPAS punten wil sparen en/of als je kind een UiTPAS regio Gent met kansentarief heeft, vul dan het UitPAS nummer van je kind in.

  Gegevens kind  Gegevens ouder 1
  Gegevens ouder 2  Medische gegevens

  Toestemming gebruik beeldmateriaal

  De weg naar Orvita

  Nieuwsbrief

  Privacybeleid