Orvita kampen

Waar kinderen echt zichzelf kunnen zijn
Kampen op basis van zelfsturing en verbindende communicatie
Een kind dat dicht bij zichzelf kan zijn, staat zo veel sterker in het leven
Elke schoolvakantie zijn er kampen in Gent en/of Edegem

Verbindende communicatie

De begeleiders zijn getraind in geweldloze communicatie, een vorm van communicatie die naar gevoelens en behoeftes luistert en op basis daarvan naar oplossingen zoekt. We zoeken in een conflict dus niet naar wie gelijk had en wie gestraft moet worden. We gaan ervan uit dat iedereen handelt vanuit zijn behoeften en niet uit slechte wil. De begeleiders nemen de tijd om echt te luisteren naar de gevoelens, ideeën en verhalen van de kinderen en om hier volop mee rekening te houden. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

Zelfsturing

Kinderen die de ruimte krijgen om vrij te spelen en zelfsturend te leven staan doorgaans dichter bij zichzelf en hebben meer zelfvertrouwen. Kinderen voelen zich het best in hun vel als ze kunnen doen waar ze echt voor kiezen. Dan doen ze dit met enthousiasme en genieten ze ervan. Bovendien steken ze er dan het meest van op. Door hun nieuwsgierigheid ontdekken, groeien en leren ze sowieso, op hun eigen manier en ritme, zodat zij wat ze leren veel beter kunnen integreren.

We starten de dag met een kring waar de kinderen de ruimte krijgen om te delen hoe het met hun gaat en waar ze zin in hebben. Hieruit ontstaan verschillende activiteiten die organisch groeien doorheen de dag. We kunnen gaan knutselen, voetballen, een spelletje, bosspel of toneel spelen, kampen bouwen, een heuse fantasiewereld creëren, een verhaal schrijven, samen koken,… Wat er ook bij de kinderen leeft en waarvoor de mogelijkheden er zijn.

Praktisch

Kampen Gent

Kamp augustus: 16 t.e.m. 20 augustus 2021

Kamp herfstvakantie: 3 t.e.m. 5 november 2021

Kampen regio Antwerpen

Momenteel geen kampen gepland.

Kamp augustus 2021 in Gent

Data

ma 16 t.e.m. vrij 20 augustus 2021

Locatie

Een tof huis in Gent in de buurt van groen.
Een lieve speelse hond en 3 poezen houden ons gezelschap.
Bij Marie thuis: Textielstraat 17, Gent

Kamp herfstvakantie 2021 in Gent

Data

woe 3 t.e.m. vrij 5 juli 2021

Per dag inschrijven mogelijk.

Locatie

Een tof huis in Gent in de buurt van groen.
Een lieve speelse hond en 3 poezen houden ons gezelschap.
Bij Marie thuis: Textielstraat 17, Gent

Inschrijven

Uw kind inschrijven doet u door onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen. Vervolgens ontvangt u een automatische e-mail met betalingsinfo. Indien 10 minuten na het versturen van het inschrijvingsformulier nog geen automatische mail hebt ontvangen, zou het kunnen dat de mail bij de spam is terechtgekomen. Zodra wij uw inschrijving en de volledige betaling hebben ontvangen is de inschrijving definitief.

Voor de kampen in de kleine vakanties kan u ook per dag inschrijven.

  Keuze kamp

  Gegevens kind  Gegevens ouder 1  Gegevens ouder 2


  Medische gegevens

  Toestemming gebruik beeldmateriaal

  De weg naar Orvita

  Nieuwsbrief

  Privacybeleid