Basisopleiding Orvita

omgaan met kinderen vanuit verbinding en zelfsturing
Te Gent en/of Online
Start 25 februari 2021

Over de opleiding

In een wereld vol uitdagingen wat betreft klimaat, politiek, economie, samenleven, overbevolking, milieu, oorlog, multiculturaliteit,… hebben we een nieuwe generatie mensen nodig. Krachtig, creatief in het vinden van oplossingen, in verbinding met zichzelf en met hun omgeving.

Hoe begeleiden we kinderen om hun krachtige zelf te worden?

Vertrouwen in de wijsheid die een kind in zich draagt om tot zijn volle potentie te komen en het ondersteunen in de verbinding en bewustwording van eigen gevoelens en behoeften en die van een ander, zijn hier de sleutels.

Als facilitator is het daarbij belangrijk dat we leren vertrouwen en verbinden. Eeuwen van controle, angst en gehoorzaamheid zitten in ons systeem.

In onze opleiding leren we o.a.

  • Vertrouwen in het zelfsturend leerproces en in de relatie met kinderen en wat ons daarin blokkeert.
  • Verbindend communiceren (vooral met kinderen)
  • We verdiepen ons in theorie en praktijk van de 8 pijlers van Orvita: verbinding, vertrouwen, zelfsturing, spelen, democratisch, agile, holistisch en inclusief.

Omgaan met kinderen en jongeren vanuit verbinding en vertrouwen een persoonlijk groeiproces is. Daarom kan deze opleiding gezien worden als een basis om hierin verder te groeien.

Wat kan je met de opleiding doen?

  • Facilitator worden bij Orvita kampen en in de school.
  • Genieten van samenwerking en steun met het Orvita netwerk door mee te bouwen aan Orvita door nieuwe Orvita kampen, kinderopvang of school op te starten.
  • Je kan het gebruiken in je werk met kinderen als opvoeder, leraar, begeleider in de buitenschoolse kinderopvang, kinderverzorg(st)er, begeleider van kampen of activiteiten voor kinderen en jongeren, …
  • Om als ouder te groeien in je vertrouwensrelatie met je kinderen

Onze opleiding bestaat uit:

  • 10 dagen opleiding
  • Twee weken stage
  • Twee persoonlijke sessies bij Stijn of Marie rond verbindend communiceren, blokkades of waar je ook mee zit.

Deze opleiding is voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt of wil werken. Deze opleiding is tevens erg waardevol voor ouders.

Praktisch

Inschrijven

Inschrijven voor de opleiding kan u doen door onderstaan inschrijvingsformulier in te vullen. U ontvangt dan een automatische mail met de betalingsinfo. Indien u binnen de 10 minuten nog geen mail hebt ontvangen, dan zou het kunnen dat deze bij de spam terecht is gekomen.

Keuze opleiding

Uw contactgegevens

Inschrijven ...Extra info


Toestemming gebruik beeldmateriaal

De weg naar Orvita

Nieuwsbrief

Privacybeleid