Andere democratische scholen

Belgische democratische scholen

location_on Beauraing

Democratische school voor kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar. Begeleiden en voeden, op het ritme van het leven, de ontwikkeling en autonomie van elk mens, in vriendelijkheid, vertrouwen en vreugde.

link Website

location_on Mons

Democratische school voor baby’s, kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Les Ecoutilles zijn: Gezinnen die de gezamenlijke overtuiging hebben in het vertrouwen in het kind. Vertrouwen in iemands onstuitbare drang om te leren wat belangrijk is voor hem en een omgeving die zijn drijvende kracht respecteert. Vertrouwen in zijn vermogen om alles te…

link Website

location_on Couvin

Democratische school voor kinderen van 4 tem 12 jaar. Een alternatief educatief project gelegen in een ecogemeenschap, een rijke omgeving, concreet en levendig, vanuit zelfsturend leren.

link Website

location_on Gembloux

Democratische school in Gembloux.

link Website

location_on Virton

Een school in gedeeld bestuur (gedeeld tussen kinderen, ouders, vrijwilligers en facilitators) voor kinderen van 3 tot 18 jaar. Een school die ieders legitimiteit en vermogen erkent om keuzes te maken met betrekking tot hun leerproces en hun leven. Het is een raamwerk waarin iedereen macht heeft, die hij/zij kan ontwikkelen met het collectief waarvan…

link Website

location_on Anderlues

Democratisch buitenschool voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De Sorène-school is een leergemeenschap die tot doel heeft een andere visie op onderwijs te bieden in een zorgzame sfeer die de ontwikkelingsevolutie van kinderen respecteert. Bij Sorène geloven ze dat leren voor kinderen stimulerend en motiverend moet zijn, zodat hun leergierigheid wordt aangewakkerd. Daarom bieden…

link Website

Democratische scholen in Nederland

In Nederland zijn er een 20 tal Democratische scholen. Meer info over democratisch onderwijs in Nederland en verhalen over deze democratische scholen vind je op de website Democratisch Onderwijs Nederland.

Democratische scholen in Europa

In Europa zijn er tal van Democratische scholen. Op de website van EUDEC (European Democratic Education Community) vind je een kaartje met de Democratische scholen in Europa.

De oudste democratische school in de wereld is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, namelijk Summerhill.

Democratische scholen in de wereld

Democratisch onderwijs heeft zich verspreid over de hele wereld. Op volgende websites kan je Democratische scholen wereldwijd vinden:

Bekende democratische scholen buiten Europa