Infomoment

Bij Orvita krijgen kinderen en jongeren de ruimte om helemaal zichzelf te zijn en te ontdekken in een gemeenschap waar iedereen erbij hoort en met ieders behoeften rekening gehouden wordt. Dat doen we door zelfsturend en met verbindende communicatie te werken.

Onze Orvita democratische school te Gent is voor alle kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar. Op onze Orvita kampen zijn kinderen welkom van 3 tot 14 jaar. We organiseren een tevens een jaaropleiding om vanuit verbinding en zelfsturing met kinderen en jongeren om te gaan.

Kinderen en jongeren zijn van nature geïnteresseerd in zichzelf en de wereld rondom hen. Daarom bieden we ze de ruimte om vanuit intrinsieke motivatie aan de slag te gaan. In interactie met de facilitators en andere kinderen ontstaan diverse activiteiten. Doordat de activiteiten zelf gekozen zijn, leren ze er ontzettend veel van en zijn ze enorm betrokken bezig.

De facilitators benaderen de kinderen en jongeren vanuit verbindende communicatie. Zo nemen we de tijd om echt te luisteren naar wat er bij de kinderen leeft. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

Onze pijlers zijn: verbinding, spelen, zelfsturing, vertrouwen, democratisch, agile, holistisch, traumabewust en inclusief.

 • Ben je benieuwd naar de democratische school/unschooling groep?
 • Lijkt de jaaropleiding om vanuit verbinding en zelfsturing met kinderen om te gaan je wel wat?
 • Heb je interesse om je kind te laten deelnemen aan een Orvita kamp?
 • Wil je graag facilitator worden op de Orvita scholen of kampen?
 • Of wil je graag mee bouwen aan Orvita?

Kom dan zeker naar een infomoment.

Op het infomoment kan je kennismaken met ons team, onze visie, de democratische school/unschooling groep, kampen en jaaropleiding.

 Data infomomenten Gent

 • zaterdag 22 april 2023 van 10u00 tot 13u00
 • zondag 18 juni 2023 van 10u00 tot 13u00

Adres: Textielstraat 17, 9000 Gent

U krijgt uitgebreide info en ruimte voor vragen. We starten om 10u met de uitleg en eindigen rond 13u.

Het infomoment is gratis.

Inschrijven kan u doen door onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen. Als u binnen de 10 minuten nog geen mail ontvangen heeft, raden we u aan in de spam te kijken.

  Infomoment


  Uw gegevens
  De weg naar Orvita

  Nieuwsbrief

  Privacybeleid