Kamp zomer 2024 week 8

19 t.e.m. 23 augustus 2024
Schore (Middelkerke)

hotel met overnachting

Het kamp waar je kind van droomt.
Waar ze activiteiten doen waar ze echt zin in hebben.
Waar ze helemaal zichzelf mogen zijn met al hun gevoelens en behoeften.

We dragen heel bewust zorg voor het welbevinden van elk kind, door naar hen te luisteren en echt rekening te houden met ieders behoeften.
En elk kind kiest vanuit intrinsieke motivatie welke activiteiten hij of zij wil doen. De kinderen krijgen echte inspraak in afspraken en werking van het kamp.

We werken zelfsturend, met verbindende communicatie, met echte inspraak, traumabewust en inclusief.

Kieskamp – zelfsturing

De kinderen krijgen de ruimte om te delen waar ze zin in hebben, zowel in een kringmoment als tussendoor. Ook de facilitators brengen ideeën aan. Hieruit ontstaan verschillende activiteiten die organisch groeien doorheen de week.

Op de prachtige kampplek Hoeve IJzerweelde kunnen we o.a. :

 • Dieren verzorgen
 • Go-car rijden
 • Kajakken op de kanaaltjes en grachten vlak bij de Hoeve
 • Pleinspelen
 • Kampen bouwen
 • Samen koken
 • Creatief aan de slag gaan
 • Chillen op de speelzolder
 • Boekje lezen of gezelschapsspel spelen
 • Spelen, zandkastelen bouwen, trampoline springen in de overdekte speeltuin
 • Spelen met de snooker-, voetbal-, of pingpontafel
 • Avonturen beleven
 • Fantasiewereld creëren
 • Op uitstap gaan naar de zee
 • en zo veel meer…

Wat er ook bij de kinderen leeft en waarvoor de mogelijkheden er zijn.

Kinderen die de ruimte krijgen om vrij te spelen en zelfsturend te leven staan doorgaans dichter bij zichzelf en hebben meer zelfvertrouwen.

Kinderen voelen zich het best in hun vel als ze kunnen doen waar ze echt voor kiezen. Dan doen ze dit met enthousiasme en genieten ze ervan. Bovendien steken ze er dan het meest van op. Door hun nieuwsgierigheid ontdekken, groeien en leren ze sowieso, op hun eigen manier en ritme.

Verbindende communicatie

De facilitators zijn getraind in geweldloze communicatie, een vorm van communicatie die naar gevoelens en behoeftes luistert en op basis daarvan naar oplossingen zoekt. We zoeken in een conflict dus niet naar wie gelijk had en wie gestraft moet worden. We gaan ervan uit dat iedereen handelt vanuit zijn behoeften en niet uit slechte wil. De begeleiders nemen de tijd om echt te luisteren naar de gevoelens, ideeën en verhalen van de kinderen en om hier volop mee rekening te houden. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

Echte inspraak

Samen met de kinderen bespreken we een aantal afspraken om voor alle kinderen, facilitators en dieren er een fantastische week van te maken. Hierbij luisteren we echt naar alle behoeften die er leven en passen de afspraken aan zodat ieder kind zich er goed bij voelt.

Door heel de week of het nu gaat over activiteiten, afspraken of andere behoeften, gaan we bewust luisteren naar wat er leeft bij de kinderen en oplossingen zoeken die rekening houden met de behoeften van ieder kind.

Lees meer over de visie en werking van Orvita kampen

Getuigenissen

Jongen, 8 jaar

Dit is het allerleukste kamp ooit omdat je mag kiezen wat je doet.

Meisje, 11 jaar

Doen we nog een feestje vandaag? Eigenlijk, het hele kamp was een feest.

Jongen, 10 jaar

Is het zaterdag nog kamp? Ik zou graag elke dag kamp hebben.

Inschrijven

Inschrijven kan u doen door onderstaan inschrijvingsformulier in te vullen. U ontvangt dan een automatische mail met de betalingsinfo. Indien u binnen de 10 minuten nog geen mail hebt ontvangen, dan zou het kunnen dat deze bij de spam terecht is gekomen.

  Keuze kamp

  Opstapplaats Gent-Sint-Pieters

  Uitpas

  Als je UitPAS punten wil sparen en/of als je kind een UiTPAS met kansentarief heeft, vul dan het UitPAS nummer van je kind in.

  Gegevens kind  Gegevens ouder 1
  Gegevens ouder 2  Medische gegevens

  Toestemming gebruik beeldmateriaal

  De weg naar Orvita

  Nieuwsbrief

  Privacybeleid