Kamp zomer 2024 week 1

1 t.e.m. 5 juli 2024
Asper (Gavere) en opstapplaats Gent

Het kamp waar je kind van droomt.
Waar ze activiteiten doen waar ze echt zin in hebben.
Waar ze helemaal zichzelf mogen zijn met al hun gevoelens en behoeften.

We dragen heel bewust zorg voor het welbevinden van elk kind, door naar hen te luisteren en echt rekening te houden met ieders behoeften.
En elk kind kiest vanuit intrinsieke motivatie welke activiteiten hij of zij wil doen. De kinderen krijgen echte inspraak in afspraken en werking van het kamp.

We werken zelfsturend, met verbindende communicatie, met echte inspraak, traumabewust en inclusief.

Kieskamp – zelfsturing

De kinderen krijgen de ruimte om te delen waar ze zin in hebben, zowel in het kringmoment als tussendoor. Ook de facilitators brengen ideeën aan. Hieruit ontstaan verschillende activiteiten die organisch groeien doorheen de dag. We kunnen gaan knutselen, samen koken, kampen bouwen, een spel spelen, sporten, een heuse fantasiewereld creëren, avonturen beleven, op uitstap gaan,… Wat er ook bij de kinderen leeft en waarvoor de mogelijkheden er zijn.

Orvita Asper biedt ontzettend veel mogelijkheden:

 • Ruime groene tuin voor sport, spel en boeiende avonturen.
 • Creahoek met diverse materialen om de hipste creaties te maken.
 • Uitgeruste keuken om de heerlijkste gerechten te bereidden.
 • Hout, hamers, zagen en ander werkgerief om coole kampen en andere constructies te bouwen.
 • Ruimte en materialen voor (rollen)spel en fantasie avonturen.
 • Uitgebreide collectie gezelschapsspelletjes voor de gezellige fun.
 • Speelhoek met o.a. lego, playmobil, duplo, houten blokken, dieren, en auto’s
 • Gezellige living om kringmomenten te doen, (voor) te lezen, te babbelen, te eten of om creatief en speels aan de slag te gaan.
 • Groene omgeving om op ontdekkingstocht te gaan.
 • Treinstation in de buurt om fantastische uitstappen te maken
 • En nog zo veel meer …

Kinderen die de ruimte krijgen om vrij te spelen en zelfsturend te leven staan doorgaans dichter bij zichzelf en hebben meer zelfvertrouwen.

Kinderen voelen zich het best in hun vel als ze kunnen doen waar ze echt voor kiezen. Dan doen ze dit met enthousiasme en genieten ze ervan. Bovendien steken ze er dan het meest van op. Door hun nieuwsgierigheid ontdekken, groeien en leren ze sowieso, op hun eigen manier en ritme, zodat zij wat ze leren veel beter kunnen integreren.

Verbindende communicatie

De facilitators zijn getraind in geweldloze communicatie, een vorm van communicatie die naar gevoelens en behoeftes luistert en op basis daarvan naar oplossingen zoekt. We zoeken in een conflict dus niet naar wie gelijk had en wie gestraft moet worden. We gaan ervan uit dat iedereen handelt vanuit zijn behoeften en niet uit slechte wil. De begeleiders nemen de tijd om echt te luisteren naar de gevoelens, ideeën en verhalen van de kinderen en om hier volop mee rekening te houden. We werken aan een gemeenschap waar ieder kind zich thuis voelt en waar met ieders behoeften maximaal rekening wordt gehouden.

Lees meer over de visie en werking van Orvita kampen

Getuigenissen

mama van meisje van 5 jaar

Heel erg bedankt voor alles. Onze dochter heeft nog nooit zo veel zin gehad om naar een cursus, klas, school, enz … te gaan als die van jou. Ze is erg blij met jullie, ze vertelt me ​​ook dat jullie haar vrienden zijn. Bedankt voor je werk, want onze dochter is niet zo gemakkelijk open te stellen.

Meisje, 11 jaar

Doen we nog een feestje vandaag? Eigenlijk, het hele kamp was een feest.

Jongen, 8 jaar

Dit is het allerleukste kamp ooit omdat je mag kiezen wat je doet.

Inschrijven

Inschrijven kan u doen door onderstaan inschrijvingsformulier in te vullen. U ontvangt dan een automatische mail met de betalingsinfo. Indien u binnen de 10 minuten nog geen mail hebt ontvangen, dan zou het kunnen dat deze bij de spam terecht is gekomen.

  Keuze kamp

  Opstapplaats Gent-Sint-Pieters

  Uitpas

  Als je UitPAS punten wil sparen en/of als je kind een UiTPAS met kansentarief heeft, vul dan het UitPAS nummer van je kind in.

  Gegevens kind  Gegevens ouder 1
  Gegevens ouder 2  Medische gegevens

  Toestemming gebruik beeldmateriaal

  De weg naar Orvita

  Nieuwsbrief

  Privacybeleid