Vroegkinderlijk trauma

Zwangerschap, geboorte en eerste levensjaren

We weten dat ervaringen in de moederschoot, of tijdens het geboorteproces of de eerste levensjaren zo overweldigend kunnen zijn dat het ongeboren en pasgeboren kinderen traumatiseert. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij lichamelijke of psychische nood van de moeder, complicaties bij de bevalling, abortuspogingen, medische behandelingen, verwaarlozing en zorg voor het kind die de wezenlijke gevoelens van een kind niet erkent.

Vroegkinderlijke trauma’s laten hun sporen na in de ontwikkeling van een mens. Gedrags- en relatieproblemen en gezondheidsklachten kunnen vaak in verband gebracht worden met deze trauma’s. Om deze samenhang inzichtelijk te maken en de dieperliggende oorzaak van menselijke problemen te kunnen helen, ontwikkelde Franz Ruppert de methode ‘opstellen van het verlangen’.

In het eerste en laatste deel van het boek zet Franz Ruppert zijn visie op vroegkinderlijk trauma uiteen. Vijftien verschillende auteurs belichten diverse aspecten en beschrijven praktijkvoorbeelden van het werken met de methode. Dit boek is zowel interessant voor wie om persoonlijke redenen belangstelling heeft voor dit onderwerp als voor hen die zich beroepshalve willen verdiepen in vroegkinderlijk trauma.

Met bijdragen van: Birgit Assel, Vivian Broughton, Doris Brombach, Annemarie Denk, Christina Freund, Gabriele Hoppe, Liesel Krüger, Petra Lardschneider, Manuela Specht, Andrea Stoffers, Dagmar Strauss, Cordula Schulte, Alice Schultze-Kraft, Marta Thorsheim en Margriet Wentink.

language Taal: Nederlands
title Orginele titel: Frühes trauma, schwangerschaft, geburt und erste lebensjahre
event_available Verschenen: 2014

label boek -> trauma

Gerelateerde boeken

Gerelateerde activiteiten

10 augustus 2024

location_on Asper (Gavere)

7 september 2024

location_on Asper (Gavere)

14 september 2024

location_on Asper (Gavere)

21 september 2024 t.e.m. 16 februari 2025

location_on Asper (Gavere)

hotel overnachting mogelijk

12 oktober 2024

location_on Asper (Gavere)

2 november 2024

location_on Asper (Gavere)

23 november 2024

location_on Asper (Gavere)

21 december 2024

location_on Asper (Gavere)

Ga naar inspiratiepagina over